Bør fotball-EM gå videre i 2021?

EM er satt til å finne sted i år i de opprinnelige 12 byene planlagt før COVID-19 slo, sier UEFA, men det har vært debatt om hvorvidt det er det rette trekket.

Sammen med utsettelsen av Tokyo-OL til sommeren 2021, var 12-måneders utsettelse av Em 2020 fotballturnering et annet stort slag for sportselskere.

fotball elsker

Turneringen er et utstillingsvindu for de beste internasjonale lagene i Europa, og turneringen kommer hvert fjerde år med 24 lag som kjemper i løpet av en måned.

Med all fotball pause mellom mars og juni i fjor, ble EURO 2020 utsatt til juni 2021 for å tillate innenlandske ligaer å fullføre 2019/20 sesongene.

For å markere sitt 60-årsjubileum i fjor, blir turneringen holdt i 12 forskjellige byer over hele Europa, men spørsmål blir spurt om multi-land formatet kan beholdes i en post-COVID-19 verden, hvor skalert tilbake reiser er avgjørende for å kontrollere viruset.

Turneringen vil ta i land lengden og bredden av kontinentet før semifinalen og finalen finner sted på Wembley, i London.

For å understreke problemet har Storbritannia igjen blitt satt inn i en full lockdown, selv om toppidrett kan fortsette å inkludere engelsk fotballs Premier League.

et spill

Uansett hva som skjer, med mindre det er en dramatisk endring før sommeren, vil det ikke være noen massesamlinger av fans på spill.

Forskjellen vil merkes på stadioner rundt om i Europa og ikke minst på Bilbaos San Mames, hvor Athletic Club spiller hjemmekamper foran sine lidenskapelige fans. Bakken er på grunn av vert gruppespill kamper for euro og en runde på 16 sammenstøt.

UEFA, europeisk fotball styrende organ, sier det er ingen planer om å endre turneringens nåværende format, og legger til at det er for tidlig å si om det vil være restriksjoner på fans som deltar.