Boris Johnson sier: “Vi vil gjøre alt vi kan for å sikre at ligaen ikke går videre.”

Boris Johnson har uttalt at regjeringen vil gjøre alt for å sikre at den nye europeiske superligaen “ikke fortsetter på denne måten som den er foreslått for øyeblikket, og kaller planene” veldig skadelige for fotballen. “

“Jeg tror ikke det er gode nyheter for fansen, jeg tror ikke det er gode nyheter for fotball i dette landet,” sa statsministeren og la til, “jeg synes ikke det er gode nyheter om fotballen for dette landet. “

“Disse klubbene er ikke bare store globale merker – selvfølgelig er de store globale merker – de er også klubber som historisk har stammet fra sine byer, byer og lokalsamfunn, og de burde ha en forbindelse med disse fansen og med fanbase i samfunnet deres, “sa han.

Før Johnson startet utbrytningskonkurransen, uttalte Johnson at de seks involverte Premier League -klubbene “må svare for fansen.”

Til tross for utbredt kritikk fra fans, tidligere spillere, ledere og styrende organer, har tolv av Europas ledende fotballklubber blitt enige om å danne Super League, som vil “devaluere” eksisterende klubbligaer og konkurranser og ha en ødeleggende innvirkning på grasrotfotballen.

I følge en uttalelse fra den nye konkurransen: “Som stiftende medlemmer har AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, ​​Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham Hotspur alle blitt med.

“Det forventes at ytterligere tre klubber blir med i forkant av åpningssesongen, som forventes å starte så snart som mulig.”

Florentino Perez, president i Real Madrid og European Super Leagues første styreleder, uttalte: “Vi vil hjelpe fotball på alle nivåer og hjelpe den til å gjenvinne sin rettmessige plass i verden.

“Fotball er den eneste globale sporten med mer enn fire milliarder fans, og det er vårt ansvar som store klubber å dekke deres behov.”

Prosjektet lanseres for å konkurrere med UEFAs Champions League -format, som for tiden dominerer europeisk fotball – og kunngjøringen kommer bare en dag før UEFA forventes å signere planer for en utvidet og omstrukturert turnering.

Superligaen har også blitt straffet av Labour Party -leder Sir Keir Starmer, som sa at planene hadde ignorert fansen og oppfordret til en ny vurdering.

Han uttalte: “Fotball har ikke vært det samme på tomme stadioner det siste året. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake til å spille videospill. Imidlertid risikerer dette forslaget å stenge døren permanent for fansen, noe som reduserer dem til bare tilskuere og forbrukere.

“Klubbene som er involvert i dette forslaget, bør revurdere med en gang. Hvis de ikke gjør det, må de bære konsekvensene av handlingene sine. Fordi fotball er meningsløs uten fans.”

Gary Neville, en Manchester United -forsvarer, sa til Sky Sports: “Jeg er ikke imot å modernisere fotballkonkurranser; vi har Premier League og Champions League, men jeg tror å bringe forslag midt i COVID og den økonomiske krisen for alle klubber er en travesti.

“United og de andre” Big Six “-klubbene som har sagt ja til det mot resten av Premier League burde skamme seg.”

Han fortsatte og sa: “De burde trekke fra seks poeng fra hvert av de seks lagene som har meldt seg på det. Trekk poeng fra dem alle. Det er alt en spøk.”

UEFA, FA og Premier League, blant andre, har uttrykt sin misnøye i en felles uttalelse “Vi vil forbli forent i arbeidet for å få slutt på dette kyniske prosjektet,” la han til og la til: “Vi takker klubbene i andre land, spesielt de i Frankrike og Tyskland, som har nektet å melde seg på dette. “

“Denne vedvarende egeninteressen fra noen få har pågått altfor lenge. Nok allerede.”

Det engelske fotballforbundet uttalte: “Vi ville ikke gi tillatelse til noen konkurranse som ville være skadelig for engelsk fotball, og vi vil iverksette alle juridiske og regulatoriske tiltak som er nødvendige for å beskytte spillets bredere interesser.”

Fotballmyndighetene vurderer både rettslige og sportslige tiltak for å få slutt på konkurransen.

Dette kan inkludere forsøk på å utvise konkurrerende klubber fra innenlandske ligaer, så vel som deres spillere fra internasjonale konkurranser.

FIFA har etterlyst “rolig, konstruktiv dialog” for å løse krisen, som forventes å bli en lang, kompleks, kostbar og splittende juridisk kamp mellom fotballmyndigheter og utbrytergruppen.

Den europeiske Super League -konkurransen vil inneholde 20 klubber – 15 stiftende klubber og ytterligere fem lag som vil kunne kvalifisere seg årlig basert på forrige sesongs prestasjoner.

Fotballsupporterforeningens leder, Malcolm Clarke, sa til Sky News at han ennå ikke har snakket med en fan som støtter trekket.

“Vi er helt imot det, og supporterorganisasjonene til disse tilsynelatende store klubbene har alle uttalt seg imot det. Så vidt jeg kan fortelle, er alle som bryr seg om det og respekterer engelsk fotballtradisjon imot det.”

På spørsmål om hvorfor han trodde dette skjedde i møte med motstand, svarte han: “Kontanter. Det er ikke så enkelt som det. Du må bare se på de svimlende pengesummene de tror de vil tjene på dette.

“Dette er utenlandske eiere som i hovedsak er kapitalforvaltere som ser en måte å tjene mye penger på dette. De er ikke ansvarlige for landets idrettsarv. De hadde ikke foreslått dette hvis de ikke var det. “

Han sa at han “absolutt” støttet oppfordringene til at Premier Leagues seks engelske klubber skal fjernes, og at han og kolleger vil be FA -rådet om å hjelpe en resolusjon om dette denne uken.

“Vi er klare for denne kampen, og det er kritisk at Premier League, Fotballforbundet og fansen til alle disse klubbene holder sammen.”

Han la til at han ikke forventet at mange spillere, om noen, skulle si ifra offentlig mot dannelsen av utbryterligaen, men hvis de gjorde det, kan det virke avskrekkende i klubbene selv “hvis de tror at noen av de beste spillere kan ikke signere for dem i fremtiden fordi de ønsker å fortsette sin internasjonale karriere. “

Superligaen starter i august, med klubber delt inn i to grupper på ti, som spiller hjemme- og bortekamper, hvorav noen vil finne sted i løpet av uken, med de tre beste i hver gruppe som kvalifiserer seg til kvartfinalen.

Lag som slutter på fjerde og femte vil konkurrere i en tobeint sluttspill om de resterende kvartfinaleplassene før de går videre til finalen, som vil bli arrangert som en enkelt kamp på et nøytralt sted i slutten av mai.

Ligaen uttalte at i bytte for sitt engasjement ville stiftende klubber motta 3,5 milliarder euro (3 milliarder pund) for å “støtte sine investeringsplaner for infrastruktur og for å kompensere for virkningen av COVID -pandemien.”

Klubbspillere vil fortsette å konkurrere i sine nasjonale ligaer, og en kvinneliga vil bli lansert så snart som mulig etter at herrekonkurransen begynner.