Den definitive fotballdraktlisten

Hvert fjerde år kommer europeiske land sammen i en handling av enhet for å vise frem noen av verdens beste fotball. Men når fløyten blåser, blir enhver form for vennskap – politisk, klubb eller på annen måte – satt til side, og lagene kjemper om em-trofeet.

Dette er første gang i turneringens 56-årige historie at 24 lag skal konkurrere om europeisk ære. Noen må ha bestemt seg for at, hei, hvis Uruguay, med en befolkning på tre millioner, kunne gjøre det til semifinalen i 2010 VM, sikkert Albania, med mer eller mindre samme befolkning, kan gjøre det langt i Europa?

Fra retro til klassisk til futuristisk, Euro 2016 vil inneholde sportsklær av alle slag. 24 lag betyr hele 48 drakter, og vi har dem vurdert her for deg!

Frankrike

Nike introduserer et moderne og mer futuristisk utseende for EURO 2016-vertene, samt noen av de andre lagene som vi vil se litt senere. Rommet har et nettingpanel foran, med den ikoniske hanen og Nike tick med på brystet. Den eneste stjernen over hanen representerer landets verdenscupseier i 1998.

Hjem

Jeg har alltid elsket Frankrikes tradisjonelle nyanse av blått, men dette virker som en overkill med å holde fargen solid i shortsen. Kanskje de skulle gå for legen ser? Stor kontrast til de dype blå i ermene og røde sokker skjønt. (3,5 av 5)

Unna

Den hvite kroppen og rødbrun og blå ermer kontrast gir et mer slående utseende for Frankrikes borte kit. Men igjen, den solide hvite fra skjorte til shorts fungerer ikke helt for meg. Det ser bedre ut i hvitt skjønt. (3,5 av 5)

Albania

Albania har droppet Adidas og knyttet seg til det italienske merket Macron for landets første tilstedeværelse i en stor turnering. Et sublimert stripete panel er omtalt på forsiden, som falmer når det beveger seg nedover skjorten. Kragen er belyst av Macro som “koreansk krage”, og interessant, ser identisk med Nikes sørkoreanske 2014 WORLD CUP trøyer. Kragen har teksten “Ti Shqipёri mё jep nder”, som betyr “Albania gir meg ære”.

Hjem

Den falmende stripete paneler ned skjorten gir en god kontrast til shorts, selv om de er den samme skyggen. Jeg foretrekker noe mindre subtilt, men med et snev av design på skuldrene for å spre ting ut. (3 av 5)

Romania

Produsert av den spanske leverandøren Joma, romanias kit er en kombinasjon av den rumenske flagg farger – også tydelig i “v” av kragen selv. En kontrasterende rød/gul stripe går ned på siden fra underarmene til enden av skjorten. Det er også subtile vertikale tonale pinstripes nedover forsiden, men de er ganske ugjenkjennelige ved første blikk.