Rugby vs amerikansk fotball – som kom først?

Det er derfor ikke noe enkelt svar på spørsmålet om rugby eller amerikansk fotball kom først. Begge idrettene sporer sin opprinnelse tilbake til de samme uorganiserte fotballspillene som var populære i Europa på 1800-tallet og tidligere, og det er overbevisende argumenter på hver side om hvilken idrett som virkelig etablerte seg først.

Rugby

Rugby Union fikk et kodifisert sett med regler rundt to år før amerikansk fotball, i 1871 i motsetning til 1873, men disse reglene bar liten likhet med moderne rugbyregler. Amerikansk fotball utviklet seg i et raskere tempo, og like etter 1900 hadde allerede etablert et sett med lover og regler som ligner på de som ble brukt på NFL og college fotball i dag.

Den beste måten å beskrive forholdet mellom rugby og amerikansk fotball, er derfor å låne den biologiske termen for parallell evolusjon. De to idrettene deler felles opprinnelse og har definitive likheter, men utviklet seg helt separat fra hverandre i helt forskjellige miljøer.

En rekke av arenaene i verdensklasse som Keith Prowse tilbyr gjestfrihetspakker, er vert for både rugby union og amerikanske fotballkamper. Vi har fremragende rugby gjestfrihet alternativer på tilbud, for eksempel, for besøkende å delta på kamper på Twickenham og kan sikre at du nyte din valgte høy kvalitet sportslige handling i uovertruffen komfort.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å være den første til å høre om spesialtilbud, gjestfrihet på salg datoer og oppdateringer fra bloggen vår.

Opprinnelsen til amerikansk fotball

Mens det er noen omtaler av indianere som spiller en fotball-lignende kamp, amerikansk fotball virkelig har sin opprinnelse i samme typer uorganiserte europeiske fotballkamper som spawned rugby. Europeiske nybyggere i Nord-Amerika brakte disse spillene med seg, og på 1800-tallet ble intramuralspill på høyskoler populære, men ble generelt alle spilt til forskjellige sett med regler.

I 1869 ble en slik kamp spilt ut mellom Rutgers University og Princeton University. Kampen ble spilt til et sett med regler langt mer lik de som ble fastsatt av Football Association i Storbritannia enn til moderne amerikanske fotballregler, men regnes vanligvis som den første kampen i intercollegiate amerikansk fotball noensinne. De første kodifiserte amerikanske fotballreglene ble utarbeidet i 1873 av representanter for Yale, Columbia, Princeton og Rutgers universiteter.