Tipping

tippekampen

Tippekampen, og fotball på TV generelt, har en lang og god tradisjon i Norge. I tillegg til de ukentlige serierundene i vår egen hjemlige liga, følger også mange nordmenn ivrig med når både engelske, tyske og spanske lag spiller fotball.

Vi får oppleve mange spennende stunder i løpet av de 90 minuttene en kamp tar. Favorittlag taper, de vinner og mange lokalderby utspilles til stor glede for tilskuere og tv-tittere. I tillegg til å nyte god fotball er det også slik at mange nordmenn velger å tippe noen av pengene sine på resultater av kampene i hver serierunde.

For mange øker spenningen voldsomt når man har spilt en tippekupong, og gjettet på hvem av lagene i de 12 utvalgte kampene som vinner og taper. Store pengepremier kan vente den som eventuelt får 12 rette, men i tillegg til dette vinner man muligheten til å skryte av de enorme fotballkunnskapene man innehar ved å greie å forutse resultater av kampene.

Den aller første tippekupongen var også det første produktet fra Norsk Tipping. Det var 12 engelske fotballkamper på kupongen. Rekkeprisen var 25 øre og de omsatte for 52892,50 kroner. En av kampene på kupongen ble utsatt, og dermed ble det utbetalt premier for 11, 10 og 9 rette kamper. Premien for 11 rette var 4407 kroner.

 

Norsk Tipping

Her hjemme i Norge er det Norsk Tipping som har statlig, nasjonalt monopol på alt av pengespill. Det er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet, og det er de som avgjør spilleregler for selskapet, samt hvor stor andel av innsatsbeløp som skal gå til gevinster.

En av de aller beste tingene ved Norsk Tipping er at selskapets overskudd, også kalt spillemidlene, fordeles mellom idrett, kultur og humanitære formål. De har også innført noe som kalles Grasrotandelen. Her kan alle som spiller på en av Norsk Tipping sine mange spill velge en lokal klubb eller forening de ønsker å støtte. Fem prosent av egen innsats går da direkte til valgte klubb.

Det første året i drift omsatte Norsk Tipping for 18 millioner kroner. Til sammenligning omsatte de for 9818,9 millioner kroner i 2009.

I 1999 ble selskapets internettsider lansert, og etter noen år senere ble det åpnet for at man kunne spille på deres spill via nettsidene. I senere tid har de også laget apper som fungerer på de fleste smarttelefoner, slik at man alltid har muligheten til å levere inn litt fotballtipping når man måtte ønske det selv.

Hvis man ønsker å tippe på fotball her hjemme i Norge så er det tippekupongen som er mest nærliggende for de fleste. Per i dag kan man tippe på både pause- og sluttresultater på lørdagskupong, søndagskupong og midtukekupong. Rekkeprisen er 1 krone, og det finnes mange ulike alternativer innenfor systemtipping, antall rekker og garderinger man kan sette.