UEFA brukte en blockchain-basert mobiltelefon-app for å distribuere billetter. Supercup -fotballkampen mellom Real Madrid og Atletico Madrid.

Ifølge en pressemelding fra 16. august har Union of European Football Associations (UEFA) utstedt en ny billettpolicy via mobiltelefoner basert på blockchain -teknologi.

Etter den “vellykkede implementeringen” av blockchain -billettsystemet for 50% av billettene til finalen i UEFA Europa League 2018 i Lyon i mai, bestemte UEFA seg for å utvide teknologiens rekkevidde “til allmennheten” i Estland.

I følge den offisielle UEFA-kunngjøringen ble “100% matchbilletter” til UEFA Super Cup fotballkamp mellom Real Madrid og Atletico Madrid 15. august i Tallinn, Estland, solgt ved hjelp av en blockchain-basert iOS- eller Android-applikasjon.

Ifølge kunngjøringen vil UEFA fortsette å utforske et blockchain-basert billettdistribusjonssystem for fremtidige arrangementer, som også nevner at Cointelegraph tidligere i sommer publiserte en detaljert oppfølging av hvordan vi kan bruke kryptokurver under FIFA World Cup 2018 i Russland. I tillegg kunngjorde Harunustaspor, et tyrkisk fotballag i vinter at det delvis hadde betalt en av sine spillere i Bitcoin (BTC), ifølge Cointelegraph 31. januar.