DYCHE ER FORNØYD MED PREMIER -KLASSEN

Sean Dyche ønsket muligheten til å sette Clarets på prøve mot Premier League -motstand, og laget hans seiret på Turf Moor.

I en vennskap bak lukkede dører var et godt gjennomarbeidet mål fra Jay Rodriguez nok til å sikre en 1-0-seier over Newcastle United.

De to klubbene spiller aldri hverandre i ligaen før i begynnelsen av desember, med Newcastle som ikke kom tilbake til Burnley før Clarets siste hjemmekamp for sesongen.

Og med Covid som begrenset klubbenes før-sesongoppsett og reisemuligheter, var Dyche glad for å ønske Tynesiders velkommen til Turf Moor.

“Fair play til Steve og Newcastle,” sa Burnley -manager Sean Dyche.

Mange mennesker på begge sider kjenner hverandre nå. Analysen på hvert lag er omfattende, men en ting som ikke skjer veldig ofte – bortsett fra i turneringer i utlandet – der lag fra Premier League spiller mot hverandre.

“Men Brucey ønsket kampen, og vi likte spillet, og han var glad for å tvinge.

Begge lag hadde en blanding av spillere, og de hadde en litt større blanding enn oss på grunn av deres dypere lag.

“Jeg tror imidlertid at alle gjorde det riktig. Det var et spill med høy innsats. Jeg tror det var realisme, noe som er viktig, og det var stramt – som Premier League -kamper kan være.

The Clarets opprettholdt sin perfekte rekord før sesongen med en imponerende prestasjon fremhevet av Rodriguezs mål 20 minutter etter et herlig løp og pasning fra Erik Pieters.

Da alle slapp uskadd, tok Clarets et skritt videre i Premier League -kampanjen, med bare lørdagens besøk til Cadiz igjen.

“Alle har vært i form og bra så langt, noe som er viktig,” la Dyche til og la til at spissen Chris Wood kommer tilbake til trening torsdag etter å ha representert New Zealand under OL.

“Popey er på vei tilbake – og Kevin Long og Dale Stephens mangler – men alle er i god form.

“Vi sjonglerer spilletider. Vi vil sørge for at alle hadde nok fotball og at alle er raske og friske.

Mentaliteten har vært utmerket, noe som vil være avgjørende i fremtiden.

“Jeg spurte om troppens mentalitet i dag fordi vi gjorde noen endringer som jeg syntes var åpenbare.

Alle er om bord og jobber hardt. Alle vet hva vi vil gjøre, hvordan vi vil gjøre det, og hvordan vi vil spille, og jeg tror det var et godt tegn på det i dag.

Jeg syntes vi gjorde en god innsats. Vi var fornøyd med hvor mye av spillet vårt var produktivt, og vi hadde en perfekt defensiv form, som alltid er viktig for oss. ”